AlexJoStories #Summer Books List

Buna dragilor! Ce mai faceti? Cum Bac-ul este aproape (poate mult prea aproape) si deoarece toata clasa a 12-a am citit cred ca aproximatic 3 carti (ceea ce este absolut rusinos), vara aceasta mi-am propus sa citesc o gramada de carti si mai ales clasici. Banuiesc ca deja stiti ca nu prea acept scriitorii romani (probabil din cauza Bac-ului) asa ca vara aceasta va fi petrecuta alaturi de scriitori ca: Jane Austen, Tolstoi , Dostoievski si nu numai. Asa ca astazi am decis sa va ofer o privire asupra viitoarelor carti pe care le vom vedea impreuna la timpul lor in detaliu pe #alexjostories

Primul pe lista noastra este F. Dostoievski.

Atunci cand am aplicat la facultate m-au intrebat ce am studiat la literatura universala. Cum aceasta materie nu a fost fructificata (sa zicem asa) in liceu am inventat. Am spus ca am citit: Fitzgerald, Shakespeare si chiar Jane Austen. Nu s-a intamplat pana acum… M-am simtit prost. Iubesc sa citesc, dar practic nu am citit nici o carte care apartine literaturii cu adevarat, asa ca am spus ca ma voi apuca sa citesc marii clasici. Primul care mi-a venit in minte a fost F. Dostoievski. Mereu m-au fascinat scriitori rusi. Am avut senzatia ca scriu dintr-o totala alta perspectiva decat ceilalti. Mi-am luat geanta si am plecat spre Carturesti spunandu-i tatalui meu ca m-am decis sa imi cumpar adevaratele opere ce trebuie sa le aiba toata lumea in biblioteca. Mi-am cumparat:

  • Idiotul   
  • Amintiri din casa mortilor
  • Adolescentul 

372432  adevarul-adolescentul    descărcare

Si ca tot vorbim despre scriitori rusi urmatorul pe lista noastra este: Lev Tolstoi.

Printese, castele si printul pe cal alb. Orice fata citeste o astfel de poveste la un moment dat in viata. Ana Karenina in schimb nu cred ca este exemplul cel mai bun de printesa respectabila. Lev Tolstoi mi-a stranit curiozitatea cu opera Anna Karenina datorita perioadei in care se petrece actiunea si datorita faptui ca Anna Karenina da frau sentimentelor de iubire nu intocmai corespunzatoare. Sooo, aici avem:

  • Anna Karenina

anna-karenina-top-10_1_fullsize

Domnul Darcy si frumoasa Elizabeth sunt urmatorii pe lista noastra alaturi de: Jane Austen

Iubesc povestile de dragoste in care ea si el lupta pentru a fi impreuna contra propriilor lor principi. Jane Austen va devenii probabil scriitoarea mea preferata. Ramane de vazut! Ceea ce m-a decis intr-adevar sa citesc aceasta carte a fost ei bine: O alta carte! Nu mai stiu sa va zic cum se numea cartea respectiva, dar stiu ca personajul feminin era absolut indragostita de cartea:

  • Mandrie si Prejudecata

mandrie-si-prejudecata_1_fullsize

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea sunt clasici de aceasta vara, dar pe langa ei avem alte trei carti de care sunt convinsa ca va veti indragosti si voi. Acum aproximativ 2 saptamani a fost tragul de carte Gaudeamus. Am fost si primul stand la care m-am oprit a fost al editurei Trei. Iubesc editura Trei pentru ca din punctul meu de vedere publica o mare varietate de stiluri de carti. Acolo am gasit cartea lui Lucy Keating

  • Arta visarii

2889

Din cate am inteles, personajul feminin a creat in mintea ei barbatul perfect si actiunea cartii se concentreaza din momentul in care in fata usii ei apare acest baiat pe nume Max (sincer numele lui m-a inspirat sa o cumpar) ce avea toate lucrurile pe care ea si le-a imaginat in barbatul perfect. O sa va tin la curent! Nu prea am vreo idee mai concreta despre carte.

Si in final am sa va spun cateva cuvinte despre cartile lui Sylvain Reynard

  • Infernul lui Gabriel, Extazul lui Gabriel si Izbavirea lui Gabriel

2655_bc7b6728   extazul-lui-gabriel-produs_imagine     izbavirea-lui-gabriel-produs_imagine

In primul rand iubesc cartile care au mai multe volume. Am senzatia ca povestea este nesfarsita. Infernul lui Gabriel este o carte despre o poveste de iubire nu tocmai clasica din cate am inteles dintre un profesor (Gabriel) si masteranda Julia. Cand o sa le citesc o sa va spun mai detaliat parerea mea despre ele.

 

Ei bine dragilor cu asta incheiem un nou articol. Sper ca v-a placut si poate chiar va hotarati sa cititi una dintre aceste carti. Daca le-ati citit give me a heads up!  Cum nu am prea apucat sa mai citesc m-am gandit sa va arat ce voi citi dupa ce vor trece urmatoarele 3 saptamani. 

Pe #curand!

 Also, sper ca va place noul design. Nu este nimic stabil deocamdata, inca incerc lucruri si mai ales invat lucruri noi despre design-ul site-ului. Hope you like it!

Leave a Reply